Het lied in de Bijbel deel 7 Het lied in de Bijbel deel 7

“Why not I”  ‘Hoor de vogels zingen weer’
melodie: John W. Peterson
tekst: Jan Visser 
gezongen door: Jayden van der Gouwe
gitaar: Henk van Duijne
klokkenspel: Johan van OeverenLied uit de bundel Hemelhoog nr. 577
John Willard Peterson (November 1, 1921 – September 20, 2006) was een liedjes schrijver en componist. Hij had een grote invloed op de ontwikkeling van de Evangelische Christelijke muziek in Amerika. Zijn inzet was van 1950 tot ongeveer 1970. Hij schreef meer dan 1000 songs, en ook nog eens 35 cantates. Bijzonder dat  wij deze melodie vaak kennen als kinderlied of namenliedje.
Dat dit lied zo’n opgang maakte kwam ook omdat de melodie klein van omvang is en een vorm van kleuterdeun heeft. Vandaar dat veel kinderen dit liedje geleerd hebben op school, of op het kinderdagverblijf, maar dan op de tekst zoals hierboven omschreven. 

De tekst van het lied (1951)geeft aan om eens wat meer naar de vogels te kijken, of gewoon naar de kleine dingen in de natuur om ons heen. Daarin kun je de grootheid van onze God herkennen. Juist in vakantietijd, of als je gewoon een wandeling maakt, denk dan nog eens aan dit lied over de vogels. Wat doe jij???

De structuur van de melodie bestaat uit een driedelige vorm: A.B.A.  Een lied wat prachtig is, en makkelijk aan te leren voor jonge kinderen. Ook de tekst vertaald door Jan Visser is mooi en begrijpelijk voor jonge kinderen/ouderen!

Wilt u meer van deze songwriter en componist horen: Lift Up the Trumpet | Fountainview Academy | The Great Controversy - YouTube

Hartelijke groet,
Johan van Oeveren
 

terug