ma 8 april 2019

kerk
Tijdstip:
 20:00  - 22:00 uur

UITNODIGING In gesprek over medische ethiek en het ongeboren leven: Wetenschap en geloof, tegenpolen of bondgenoten?
Met Maaike Rosendal & Kees van der Staaij Het gesprek over het begin en einde van het leven, neemt toe en verandert met een veranderende maatschappij. Daarbij worden emoties heviger en tegenstellingen groter. Tegenstrijdige “feiten” (fake news?) worden gepresenteerd en beschuldigingen worden makkelijk geuit.
Maar hoe zit dat bij u, bij jou en bij mij, als christen? Zijn wij onverschillig, onwetend, fanatiek en/of liefdevol in deze dilemma’s?
Op deze avond zullen we over deze onderwerpen in gesprek gaan. Dit zal worden ingeleid door Maaike Rosendal en Kees van der Staaij. Zij zullen ook inzichten en praktische handvatten geven die helpen om, goed onderbouwd, in gesprek te gaan. Maaike werkt in Canada als spreker voor het Canadian Centre for Bio-Ethical Reform, waar ze vol overgave licht probeert te werpen op een discussie die vaak (bewust) duister gehouden wordt. Zij laat zien hoe wetenschap en geloof niet tegenover elkaar hoeven te staan en dat het gaat om basale mensenrechten.
Kees zet zich in Nederland voor de beschermwaardigheid van het leven. Beiden waren spreker op de afgelopen Mars voor het Leven in Den Haag.
We nodigen u en jullie van harte uit om met elkaar van gedachten te
wisselen over dit moeilijke maar belangrijke thema. En neem gerust
iemand mee.
En we hopen dat deze avond ons bewustwording biedt maar ook