Scipio-app – de manier om de communicatie binnen de gemeente te ondersteunen Scipio-app – de manier om de communicatie binnen de gemeente te ondersteunen
De Scipio app is een moderne mobiele applicatie voor betere en snellere communicatie binnen de gemeente. We kunnen deze app gebruiken om leden te informeren en om de gemeente te organiseren. De app kan ook door gemeenteleden worden gebruikt om onderling te communiceren binnen wijken, groepen en kringen.
De gegevens van de leden komen uit het ledenbestand van de PKN en zijn alleen voor leden van onze gemeente in te zien. 
De Scipio App verbindt gemeenteleden met elkaar en maakt de organisatie en communicatie een stuk eenvoudiger.

Groepen

De communicatie heeft veel weg van het communiceren met elkaar via social media, zoals WhatsApp en Facebook. U kunt groepen aanmaken, om daarbinnen te communiceren. Ook is het mogelijk daar foto’s, audiobestanden en video’s te delen. Zo kan er een groep aangemaakt worden met alle gemeenteleden, maar ook groepen met enkel leden van een bijbelkring of een commissie. Iedereen kan zich aanmelden voor de groep die hij of zij wil. De groepsbeheerders (dat zijn meestal degenen die een groep aanmaken) laten nieuwe leden tot groepen toe. Iedereen kan een groep starten en deze instellen als 'open' of 'besloten'.

Agenda's

Er komt een gemeente-agenda met een overzicht van activiteiten in de gemeente, en een aparte agenda voor de beschikbaarheid van zalen voor reservering.

Gemeentegids

Het is mogelijk een gemeentegids aan te maken met alle gemeenteleden, een nog handigere versie van het huidige ‘smoelenboek’ dus. Gemeenteleden bepalen zelf wat ze daarin voor informatie over zichzelf vrijgeven. Alleen mensen die bij de app aangesloten zijn kunnen dit gemeenteboek inzien.

Op smartphone en tablet

De app is te raadplegen op smartphone en tablet, iOS en Adroid. Daarmee kunnen ook ouderen die vaak vertrouwd zijn met de tablet ook meedoen.

Beheer

Voor een goed beheer van de app (misbruik voorkomen, vervelende discussie stoppen, selectie van deelnemers) zijn enkele beheerders aangewezen.

Vragen en antwoorden

  • Kan iemand me laten zien hoe de app werkt?
    Ja, stuur uw verzoek naar de webmaster en we nemen contact met u op.
  • Mijn gegevens kloppen niet. Hoe pas ik die aan?
    Uw gegevens komen over uit de ledenregistratie. U kunt deze laten aanpassen door een mail te sturen naar de ledenadministratie.
  • Hoe zit het met de privacy?
    De ontwerper van de app heeft een aantal vragen en antwoorden over privacy op zijn website gezet.

Meer informatie?

Taakgroep PR en Communicatie
René Bos, Jeroen Verhulst en Arjen van Trigt
 
terug