Jeugdwerk Jeugdwerk

Voor jou - jeugdwerk
In de Oosterkerkgemeente is er genoeg te doen voor kinderen, tieners en jongeren. Voor jou dus. Enthousiaste vrijwilligers staan zo ongeveer wekelijks klaar voor, laten we zeggen, 150 Zoetermeerse kinderen en jongeren in en om de kerk.

Exacte data vind je in de agenda.

Clubs
Kinderkoor Téhillà
Kompas
Wegwijs
ZOP en VOP
Worship
Jongerenbijbelkring

Clubs Clubs

Clubs
Voor kinderen van 8 tot 12 jaar is er elke vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur club in de Morgensterkerk.
Trudy Willemse
telefoon:  079- 319 04 06
mail:

Kompas Kompas

Kompas

Arie Roeleveld,  06-52 51 88 39 ,

Zit jij in klas 1, 2 of 3 van de middelbare school, dan ben je welkom bij het kompas. 1 keer per 2 weken komen we op zaterdagavond van 19.45 tot 21.45 uur bij elkaar. De ene keer in de Oosterkerk en de andere keer op een andere locatie, om er een gezellige avond van te maken.

Tijdens de avonden staan ontspanning, vriendschappen en het geloof centraal.
Voorbeelden van de kompasavonden zijn: bowlen, gymen, strandwandeling, Kerstdiner en regelmatig een moment voor de boodschap uit de Bijbel. Aan het einde van elk “Kompasseizoen” gaan we met Hemelvaartsdag 3 dagen op “Kompaskamp”. Dit mag je niet missen!!!

De leiding bestaat dit seizoen uit: Freert Bregman, Wim Gorissen, Neline Huurman, Harmen van der Gouwe, Hendrik-Jan en Mirjam Konijn, Arie Roeleveld en Erwin Spaans.

Wegwijs 16+ Wegwijs 16+

Wegwijs
'Wegwijs' is een activiteit voor jongeren vanaf 16 jaar. Normaliter komen we iedere 2e zondag van de maand bij elkaar na de middagdienst en dan afwisselend in de Morgenstergemeente en de Oosterkerk.
Voor het seizoen 2015/2016 gelden afwijkende data; die vind je hieronder.
We starten de avonden met een gezamenlijke maaltijd direct na de dienst. Daarna volgt het de rest van het programma dat kan bestaan uit een spreker, bijbelstudie, verhitte discussie of een avondje ontspanning. We sluiten de avond meestal rond 20.30 uur af.

Ben jij 16+ en nog nooit op Wegwijs geweest? Kom dan gerust een keer kijken! Wij vinden het leuker als jij er bij bent!

De Wegwijs leiding

Mariska de Jong

Esther Velzen

Johan Bos

Frederik van Winkelen

Blijf ook op de hoogte via Facebook: https://www.facebook.com/Wegwijs/

ZOP en VOP ZOP en VOP

ZOP en VOP

Jeugdcafé Het ZOP/VOP

Al vele jaren is het Zaterdag avond ontmoetingspunt (ZOP) een begrip en een perfecte mogelijkheid om met jongeren bij elkaar te komen en misschien is het zelfs wel zo dat jouw vader en moeder elkaar daar hebben leren kennen.

Ben je 16 jaar of ouder dan zien we je graag op zaterdagavond vanaf 20.00 uur om lekker te chillen met je vrienden of vriendinnen, om te kaarten, te poolen of te darten, met een drankje en een snack. Het ZOP is geopend in de periode van september tot ongeveer juni van 20:00 u tot 0:00 u en de ruimte is gevestigd aan de Nassaulaan 1 te Zoetermeer.

De speciale avonden maken het feestje iedere keer weer compleet. Denk hierbij aan Gala’s, BBQ´s, darttoernooien en karaokeavonden. Voor actuele informatie betreffende de verschillende events volg ons op facebook: ZOP

Om de twee weken is er op vrijdagavond VOP, wat staat voor Vrijdagavond Ontmoetingspunt. Na de zaalvoetbal gaat het jeugdcafé open. Het VOP is open van 22:00 tot 0:00. Er is dan gelegenheid om na zaalvoetbal gezellig met elkaar wat te drinken, een potje te poolen en elkaar te ontmoeten.

Dus kom snel een keer kijken en neem je vrienden of vriendinnen maar lekker mee. Ons team kan ook altijd nieuwe gezellige clubleiders of stagiaires gebruiken om af en toe te helpen achter de bar, dus versterk ons en meld je snel aan!

Voor meer informatie over ZOP en VOP kun je mailen naar  neem contact op met: Jesse Bos tel: 06-14927990.

We hopen jullie snel te zien in de club!!

Morgensterkerk
Nassaulaan 1
2712 AT Zoetermeer

Worship Worship

Worship
Als je van zingen houdt, kun je je hart ophalen bij Worship. Dit jongerenkoor oefent iedere donderdagavond om 20:00 uur in de Oosterkerk en treedt regelmatig op met Engels- en Nederlandstalige (gospel)liederen.

Het koor wordt geleid door Willemdirk van den Berg.
Contactpersoon:

Zie voor meer informatie onze website: http://www.worshipzoetermeer.nl

Jongerenbijbelkring BASE Jongerenbijbelkring BASE

Judas 1: 20a “Maar u, geliefde broeders en zusters, moet uw leven bouwen op het fundament van uw zeer heilige geloof.”

Het geloof in God is ons fundament, onze basis. Maar hoe sta je als christen stevig in je schoenen? Hoe leef je vanuit die basis je leven tot eer van God? Verlang je ernaar je te verdiepen in wat God tot je zegt? Wil je de bijbel beter begrijpen en met leeftijdsgenoten nadenken over het praktisch vormgeven van je geloof? Kom dan naar de nieuwe bijbelstudiegroep voor 20 – ± 33 jarigen:  Base.

Base komt eens in de twee weken bij elkaar op woensdagavond in de Choice. De eerste Bijbelstudie zal gehouden worden op woensdag 27 september.

We starten om 19.45 uur met koffie en wat lekkers. En vanaf 20.00 uur gaan wij met elkaar het leven van David bestuderen, a.d.h.v. het boekje ‘David beter begrijpen’, van Niels de Jong hij is theoloog en via de IZB werkzaam als missionair predikant in Rotterdam-Centrum (PKN). Het 2e deel van het seizoen behandelen we een Bijbel boek uit het nieuwe testament.

Voor dit seizoen zijn de volgende avonden gepland:
2017:   27-9, 11-10, 25-10, 8-11 en 22-11
2018:   10-01, 24-01,07-02, 21-02, 07-03, 21-03, 04-04, 18-04, 02-05, 16-05, 30-05 (afsluitende BBQ)

We hopen met velen een leerzaam Bijbelstudiejaar te beleven, wees welkom!

Contactpersoon: Arthur Oosterom, tel: 079 – 331 01 81